Eltefritt spelt grytebrød med linfrø og gresskarkjerner

750 g fint speltmel (eller hvetemel)
25 g gresskarkjerner
25 g linfrø
1 ts salt
1 ss honning flytende
1/2 ts tørrgjær
5 dl vann romtemperert

Bland sammen alt det tørre i en bakebolle, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilsett honning og vann, rør sammen til en klissete deig. Dekk til bakebollen med plastfolie og la den heve på kjøkkenbenken i 12-20 timer.

Strø mel på kjøkkenbenken og velt ut deigen. Strø litt mel over deigen også og brett deigen innover mot midten noen ganger fra alle sider. Bruk litt ekstra mel om nødvendig, deigen skal bli mettet med mel men fortsatt være løs (ikke klissete), og den skal ikke eltes, bare brettes. Legg deigen tilbake i bollen og dekk den til igjen, etterheves i 2 timer.

Når det er 30 minutter igjen av hevetiden settes gryten med lokk (jeg bruker en lè creuset) inn i ovnen på 250 grader. Etter 30 minutter tar du gryta ut av ovnen, ha 1 ss solsikkeolje i bunnen og vend rundt, dryss over litt maldonsalt, og hell deigen over i gryten og sett på lokket. Stekes midt i ovnen på 250 grader i 30 minutter.

Skru ovnen ned til 200 grader og ta av lokket. Brødet skal steke i 15 minutter til så overflaten blir brun.
Ta brødet ut av gryten og la det avkjøle seg på rist.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..