Brente mandler med kanel

Kanel og salt gjør disse lekre brente mandlene ekstra gode!

250 g mandler
80 g sukker
0,5 ts vaniljesukker
0,5 ts kanel
0,25 dl vann
1 ss smør
1 klype maldonsalt

Legg mandlene på et stekebrett med bakepapir og sett midt i ovnen på 200 grader i 10 minutter.

Bland sukker, vaniljesukker, kanel og en klype salt sammen. Ha det i en stekepanne sammen med vannet. Rør det sammen før du setter på varmen, forholdsvis høyt, men ikke så det brenner seg. Bare la det stå til sukkeret har smeltet.

Nå har du i mandlene og rører dette sammen. Sett ned platen litt. Først ser du at sukkeret blir «tørt» og når det får stå litt til så begynner det å smelte igjen. Rør forsiktig hele tiden. Trekk stekepannen til side og tilsett smøret. Rør alt sammen og sett stekepannen tilbake på platen. Rør rundt i 1-2 minutter før du heller det ut på bakepapir. Dra alt litt fra hverandre og la det bli kaldt. Strø litt maldonsalt over til slutt. Det som fortsatt er klistret sammen kan knekkes fra hverandre senere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..