3 forskjellige ganacher og annet godt tilbehør

Dette tilbehøret har jeg brukt til vanilla buttermilk pancakes men det kan brukes til så mye mer. Prøv det til kaker, iskrem, frokostblanding, smoothie mm. Her er det bare fantasien som begrenser 🙂

Sjokoladeganache

100 g lys kokesjokolade
1 dl fløte
1 klype maldonsalt

Ha fløte i en kjele og varm opp til kokepunktet. Knekk sjokolade i små biter og ha i en skål, tilsett salt og hell den varme fløten over. La det stå i et par minutter så sjokoladen smelter før du rører det sammen med en slikkepott. Ha det over i en skål til serveringen.

Karamellganache

80 g sukker
20 g lønnesirup
3 ss vann
1 ss smør
1 dl fløte
100 g hvit sjokolade
1 klype maldonsalt

Ha sukker, sirup og vann i en kjele. Sett platen på middels varme og la sukkeret smelte. Ikke rør. Tilsett smøret ognå kan du røre forsiktig. Når smøret har smeltet heller du i fløte i en tynn stråle mens du rører. Du kan gjerne ta kjelen av platen når du gjør dette. Ha i en klype salt. Nå skal du ha i hakket sjokolade og da skal du skru av platen helt. La sjokoladen ligge litt før du rører forsiktig rundt med en slikkepott. Sil det over i en skål til serveringen.

Peanøttsmør ganache

1 dl fløte
100 g lys sjokolade
1 ss smør
50 g peanøttsmør
1 klype maldonsalt

Ha fløte i en kjele og varm opp til kokepunktet. Hakk sjokolade i små biter og ha i en skål som du setter over vannbad, tilsett salt og hell den varme fløten over. La det stå i et minutt så sjokoladen smelter før du rører det sammen med en slikkepott. Rør inn smøret, og når det har smeltet helt har du i peanøttsmøret. Rør det sammen så den blir jevn og fin. Bruker du peanøttsmør av en grov type og vil ha en klumpefri ganache siler du det over i en skål til serveringen.

Jordbærsaus

150 g frossen jordbær
2 ts vaniljesukker

La jordbærene tine og ha alt i en blender. Kjør til en jevn saus. Ha det over i en serveringsskål.
Vil du ha sausen med litt jordbærbiter i så bruker du en gaffel og moser det sammen.

Mango coulis

1 stor mango
3ss sukker
3ss vann
1 ts limesaft

Ha fruktkjøttet i biter i en kjele og tilsett vann og sukker. Ta eventuelt vare på noen små biter mango til pynt. Kok forsiktig opp og la det småkoke til mangoen er helt mør. Mos det med en gaffel eller bruk en stavmikser hvis du vil ha den helt flytende uten klumper. Tilsett limesaft og avkjøles.

Stekte pekannøtter

100 g pekannøter

Legg nøttene utover på et bakepapir på et bakebrett og stek i 5 minutter på 200 grader. Grovhakk de når de er litt avkjølt og ha det over i en serveringsskål.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..